"La lectura de bones pàgines de la literatura universal ens haurà fet comprendre que comunicar-nos amb paraules precises, imaginatives i adequades és un dels poders més fascinants de la creativitat humana i pot tenir unes repercussions insòlites, que no tenen res a veure amb les limitacions de la comunicació diària."

Isidre Grau

dimecres, 16 de desembre de 2015

Recordem algunes normes...

Tenim ja a tocar les vacances, període idoni per fer alguna entradeta d'interés al portfoli de l'assignatura. 
Cal, però, recordar algunes normes elementals que no s'estan seguint. I us les  recorde ací:

       1. No s'ha de copiar. Elemental, però hi ha alumnes que pensen que tot serveix. No. A més, en alguns casos hi ha drets d'autor. Si copieu, i, a més, si ni tan sols esmenteu la procedència del que heu escrit, esteu vulnerant un codi ètic, el que regeix l'intercanvi de coneixements a la xarxa. A més, qui copia no aporta res de la seua collita, i el seu post no té cap valor. Penseu si paga la pena perdre un temps a fer un escrit que no us servirà de res en absolut.

       2. Les imatges, si podeu, les heu d'extraure de pàgines obertes (com flickrccbluemountains, per exemple. Moltes tenen drets d'autor i, en tot cas, cal esmentar-ne la procedència sempre. Un altre recurs és aportar fotos fetes per vosaltres.

       3. Cal escriure amb correcció. Si teniu problemes amb l'ortografia, consulteu-me, o bé recorreu a un corrector en línia (revisió posterior inclosa). Hi ha textos que no arriben a un nivell mínim i m'estic plantejant tancar el bloc a mirades alienes (per allò de la vergonya ídem...). Això, a banda de l'estructuració del text, de l'adequació del text a la situació comunicativa...

       4. L'apunt ha de tindre contingut, reflexió, treball. No pot substituir els exercicis manats a classe, però pot ampliar les idees que es dibuixen a classe i que no poden aprofundir-se per manca de temps, entre d'altres.

En fi, alumnes, si voleu collir, sembreu. Treball, reflexió, correcció, originalitat.
I bones vacances!