"La lectura de bones pàgines de la literatura universal ens haurà fet comprendre que comunicar-nos amb paraules precises, imaginatives i adequades és un dels poders més fascinants de la creativitat humana i pot tenir unes repercussions insòlites, que no tenen res a veure amb les limitacions de la comunicació diària."

Isidre Grau

diumenge, 18 d’octubre de 2015

Viatge a Ítaca

Estem gaudint d'una Odissea molt especial, la dels germans Coen a O brother! Where art thou?. M'alegre que us agrade aquesta road-movie, que conta, per enèssima vegada, el que Homer escrigué fa vint-i-huit segles (torne a recomanar-vos La llavor immortal, de Balló i Pérez, sobre la recurrència dels arguments literaris, fílmics... entre d'altres).
I, mentre pagueu el preu per haver-ne gaudit (ai, els exercicics, necessaris i treballosos alhora!), no puc deixar de remetre-us al poema de Kavafis i a la cançó que Lluís Llach en va fer. Preciosos. I un altre exemple d'intertextualitat.
Intertextualitat... Mmmm... Un altre tema per treballar. Busqueu altres Ulisses a la literatura, al cinema, a l'art... Feina teniu!