"La lectura de bones pàgines de la literatura universal ens haurà fet comprendre que comunicar-nos amb paraules precises, imaginatives i adequades és un dels poders més fascinants de la creativitat humana i pot tenir unes repercussions insòlites, que no tenen res a veure amb les limitacions de la comunicació diària."

Isidre Grau

dimarts, 6 d’octubre de 2015

L'heroi als poemes homèrics... i al nostre món

Avui he eixit sense gens de veu de la classe (xarreu bona cosa, i a última hora....), però ben il·lusionada en comprovar com us fan pensar, i sentir, els textos homèrics. Del text, al debat, i d'aquest, al post.
Podeu tractar algunes de les facetes que s'han anat lligant al llarg de la sessió, relacionar el concepte d'heroi d'algunes cultures antigues amb el que ens "venen" al cinema, o amb l'heroïcitat quotidiana, prosaica, de molta gent que lluita sense armes per un ideal, per la família, pel benestar dels desfavorits...
El fet que una epopeia escrita fa tants segles suscite tant d'interés, posseïsca tanta complexitat psicològica, siga tan tendra i dura alhora... és un dels motius pels quals els textos d'Homer tenen categoria d'universals.

I, com que prompte farem una ullada a l'Odissea , i si us agrada el cinema, una recomanació: O Brother! (Joel i Ethan Coen). Una delícia.